Personlig sparring til unik personaledelse

Hvem vil ikke ledes af en leder, der har den unikke forståelse af mennesker, den enkeltes forcer og potentialer, det bedste samspil og de bedste muligheder for at udvikle sig løbende i forhold til virksomhedens mål og fokus ? 

Igennem vores erhvervserfaring oparbejder vi oplevelser og erfaringer med lige præcist den personaleleder, der er et unika til personaleledelse, og ofte ønsker vi med afsæt i vores egne evner og forcer netop at gå efter dette forbillede. 

 

Typisk er det forbillede vi har hver især af den unikke personaleleder et menneske, hvor det ikke er en funktion der er det centrale, men hvor personalelederen ER lederen af ”kød og blod”. Denne type personaleleder er drevet af relationer med og mellem mennesker, at få den enkelte medarbejder til at blomstre bedst muligt og hele tiden være den understøttende, der på en og samme tid går foran med retning og strategier, og samtidig optræder bagved, så medarbejderen er i centrum. 

Fokus er at gøre medarbejderen stærk i virksomheden og dermed skabe de bedste betingelser for virksomheden.  ”Guldet” ligger netop her i produktiviteten.

 

Der er et utal af litteratur og evidens om netop højtydende medarbejder, teams m.v. og det lyder meget enkelt, men i praksis kræver det en særlig cocktail af personlige egenskaber og evner, at være et forbillede som personaleleder !

 

Sådan en personaleleder har jeg selv haft den store arbejdsmæssige lykke at have haft, og som jeg selv døbte som min mentor, – fordi vedkommende var unik til at være den øverste leder. Et fyrtårn, der viste hvordan potentialer i hver enkelt medarbejder skulle fremelskes, hvordan hver enkelt menneske skal udvikles forskelligt m.v.

 

Det forbillede har været  mine trædesten i min ledelsesmæssige karriere og er mine grundlæggende menneskelige værdier,- fordi medarbejderen altid følger den dygtige personaleleder, der evner at arbejde i opgaveløsningen med kontinuerlig udvikling af den enkelte samtidig med at målopfyldelsen er i orden og mere til. 

 

Spørg dig selv !

  • Har du haft den glæde i dit arbejdsliv at have haft den unikke personaleleder ? 
  • Vil du selv være den personaleleder,  der tiltrækker dygtige medarbejdere, der viser dig den tillid at give deres bedste kompetencer ? 
  • Den personaleleder der er båret af ægte passion og vil være en unik personaleleder der ønsker at gøre en forskel i erhvervslivet
  • Den personaleleder der ikke personligt er båret af magt for egen vindings skyld, men er optaget af ”holdet” og evner at skabe den kombination af holdånd, den man kan regne med – også når det er svært,  fremsynethed, den troværdige fortæller der lyttes til, den der evner at udtænke strategiske perspektiver indenfor ansvarsområdet med medarbejderens muligheder og forcer i centrum. 

 

Vil du være en unik personaleleder ? ……og har du evner og indstilling som beskrevet, så vil det være en stor fornøjelse at give dig følgeskab i processen i form af topmotiveret sparring. Din unikke rejse som succesfuld personaleleder skylder du dig selv og dine medarbejdere at være bevidst om i tanke og handling !

 

Glæder mig til at møde dig !

Når vi taler om talenter og potentialer til at være en unik personaleleder, så findes der et utal af systemer/værktøjer, som udbydes til at personalelederen opbygger redskaber i værktøjskassen. Det er vigtigt at den enkelte her er meget kritisk med tilvalg, og gør et tilvalg af redskab, der er grundigt, mangfoldigt og med stor differentiering af persontype perspektivet. Jeg har selv prøvet et utal, men Enneagrammet er klart det mest optimale, og mit råd og anbefaling er, at alle personaleledere burde have fast indlagt i deres kompetenceudviklingsplan, at begynde med grunduddannelsen som minimum.

Se yderligere på Enneagramstedet Klik HER

Kontakt Claus Roager Olsen og få et møde, hvor du selv oplever intro til systemet. Når du først har gennemført grunduddannelse vil du både erhvervsmæssigt og privat forstå, hvorfor dette redskab er så hamrende godt !

Share This